Bravoflex is een extra vervoersservice bovenop de reguliere dienstregeling. Deze flexibele reisdienst bóvenop alle bestaande buslijnen maakt het nog makkelijker  om van A naar B te reizen binnen de regio.

Bravoflex is een handige vervoerservice op afroep, die rijdt van halte naar halte. Welke haltes? Dat bepaal jij.

Rit boeken

Reizigers kunnen hun rit heel eenvoudig boeken via de OV flex app of via de boekingswebsite ovflex.nl/booking (alleen te openen via Google Chrome). De reiziger selecteert een vertrek- en aankomsthalte en de gewenste vertrektijd. Ook kunnen reizigers aangeven hoeveel personen meereizen. Er wordt daarna binnen enkele seconden berekend hoe laat je kan worden opgehaald om op tijd op je bestemming te arriveren. Hoeveel je betaalt hangt af van je reisafstand met een maximum van zeven euro. Je kunt betalen met je ov-chipkaart, pinpas of creditcard.

Waar rijdt Bravoflex?

Bravoflex is te boeken in Helmond, Veldhoven, Aalst, Waalre en sinds maart 2019 ook in heel Eindhoven. Bravoflex rijdt helaas niet op Eindhoven Airport en Flight Forum.

Geen dienstregeling

Bij Bravoflex is er dus geen dienstregeling. Je bepaalt zelf wanneer je wordt opgehaald bij de halte en waar je naar toe reist. Je bestelt Bravoflex dus als het jou uitkomt. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat doen we alleen als jouw aankomsttijd niet in gevaar komt.

Kosten Bravoflex Helmond

In Helmond betaal je altijd € 3,00 per rit.

Kosten Bravoflex Eindhoven

  • Je betaalt op basis van je reisafstand. Je betaalt voor korte ritten minder dan voor lange ritten. Bravoflex kent in Eindhoven een maximumtarief van € 7.00. Reis je bijvoorbeeld vanaf Parktheater Eindhoven naar City Centrum in Veldhoven? Dan betaal je €5,91 voor een ritje met Bravoflex*. De afstand is 8,4 kilometer. Je reiskosten bedragen € 5,91. Namelijk € 2,40 basistarief en vervolgens € 0,42 per kilometer (€ 0,42 x 8,4 km).  
  • Reizigers van 65 jaar en ouder ontvangen 34% leeftijdskorting.
  • Klik hier voor de regiokaart van Bravoflex in Eindhoven. Meer lezen? Download de Bravoflex folder.


*Let op: prijzen kunnen afrondingsverschillen hebben.

Openingstijden Helmond

Bravoflex is in Helmond en omgeving beschikbaar tijdens de volgende uren:

  • Maandag – vrijdag: 07.00 – 19.00 uur
  • Zaterdag: 08.00 – 18.00 uur
Let op: Bravoflex rijdt in Helmond niet op zondagen.

Openingstijden Eindhoven

Bravoflex is in Eindhoven en omgeving beschikbaar tijdens de volgende uren:
Maandag – vrijdag: 07.00 – 21.30 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 – 21.30 uur 

Download de app!

Download de OV flex app in de Google Play Store of in de App Store.Meer over Bravoflex weten? Klik hier.

Terug Home