700 Dode hoek stickers op Bravo-bussen

20-09-2019
Op vrijdag 20 september onthulde Juul van Hout, directeur van Hermes, de sticker die sinds kort op de bussen van Bravo prijkt.

3 meter afstand

Samen met Eindhovense wethouder Monique List en gedeputeerde Renze Bergsma van de provincie Noord-Brabant onthulde hij op het Montessori College in Eindhoven de sticker. Deze sticker wijst fietsers op waar ze veilig, zichtbaar dus, fietsen: rechts achter de bus, met minstens 3 meter afstand.
De onderbouwleerlingen kregen les over verkeersveiligheid, met als belangrijkste les: als jij de chauffeur ziet, ziet hij jou ook. Daarnaast kregen de leerlingen ook een praktijkles. De leerlingen mochten plaatsnemen in de chauffeursstoel om te ervaren wat de chauffeur ziet. En, misschien wel belangrijker, instructeur William wees de leerlingen juist op wat de chauffeur niet ziet.

Hoogste prioriteit

Wethouder Monique List steunt de actie van NUL verkeersdoden Brabant van harte. “Verkeersveiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit. Jullie kunnen daarbij helpen: door rekening met elkaar te houden in dat drukke verkeer,” legt ze uit.

Iedereen komt veilig thuis

Hermes-directeur Juul van Hout sluit zich daarbij aan. “Onze chauffeurs zijn opgeleid om te zorgen dat er niks gebeurt en dan iedereen veilig thuiskomt; de buspassagiers, maar óók alle verkeersdeelnemers. Jullie kunnen ons helpen: door te bedenken wat je zélf kunt doen om een ongeluk te voorkomen. Denk eraan dat de chauffeur je niet ziet als je in die dode hoek fietst.”

Paul van Loon

Als herinnering ontvingen de onderbouwleerlingen van het Montessori College een boekje van Paul van Loon, ‘Ontsnapt uit de dode hoek’.
Voor meer informatie over NUL verkeersdoden Brabant, kun je terecht op hun site.