Dienstregelingwijzigingen Zuidoost-Brabant per 7 januari 2024

Vanaf 7 januari 2024 wordt de dienstregeling in Zuidoost Brabant kleinschalig gewijzigd. De belangrijkste verandering zijn nieuwe routes en tijden voor de lijnen in Gemert, omdat de werkzaamheden van de Vondellaan zijn afgelopen. Daarnaast wordt op een enkele lijn een rit toegevoegd of de route iets gewijzigd.
Hieronder worden per lijn de wijzigingen benoemd. De lijnen die niet worden genoemd blijven de dienstregeling rijden die op 22 oktober 2023 is ingegaan.

© akshay660indnl

© akshay660indnl

Stadslijnen

Voor de lijnen in de stad gelden de volgende wijzigingen:
 • Lijn 2 krijgt in de avondspits een extra rit van station CS, zodat de halfuurdienst een uur langer rijdt.
 • Lijn 5 krijgt in de avondspits een extra rit van station CS, zodat de halfuurdienst een uur langer rijdt.
 • Airport shuttle: om de personeelsinzet te optimaliseren worden de vertrektijden van de lijnen 400 en 401 op werkdagen regelmatiger verdeeld. Ook gaan de lijnen op Airport weer op elkaar over en rijden vrijwel hetzelfde aantal ritten, overdag 12 keer per uur tot 18:00 uur. Tussen 18:00 en 20:00 uur rijden beide lijnen samen 8 keer per uur.
 • Lijn 406 rijdt op zaterdag een uur langer door in verband met de openingstijden van de bedrijven op Ekkersrijt.

Gemert

De grootschalige werkzaamheden aan de Vondellaan zijn afgerond, waardoor Hermes haar lijnen rondom Gemert herstructureert.

 • Lijn 25 rijdt vanaf de halte Pelgrimsrust via Gemert-centrum naar Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Helmond Ziekenhuis en Helmond station. De overstap halte is niet langer de halte Pastoor Poellplein maar de halte West-Om/Heuvel. Op zaterdag rijden de drukste ritten met een grote bus, om de problemen met een te volle 8-persoonsbus te voorkomen.
 • Lijn 26 rijdt vanaf de halte Groenesteeg via de Vondellaan langs de haltes Pastoor Poellplein en Komweg naar Helmond Noord en Helmond station. De overstaphalte is West-om/Heuvel.
 • Lijn 123 rijdt vanaf de halte Pelgrimsrust via de haltes Pastoor Poellplein en Groenesteeg naar Boxmeer station.
 • Lijn 321 rijdt op werkdagen overdag 2 keer per uur vanaf Pelgrimsrust via Gemert-oost naar de West-Om/Heuvel en na Nuenen via de A270 snel naar het Eindhoven CS.
 • Lijn 322 doordat de langdurige werkzaamheden aan de Vondellaan in Gemert zijn afgelopen rijdt deze lijn weer via de Vondellaan langs de haltes Pastoor Poellplein en Komweg. De overstaphalte is West-om/Heuvel.
 • NIEUW. Lijn 323 Gemert – Eindhoven: in de spits wordt lijn 322 vanaf de halte Groenesteeg versterkt met extra ritten van lijn 323 langs de haltes Pastoor Poellplein, Komweg en West-om/Heuvel. Deze extra ritten zijn een variant van lijn 321 (via de Vondellaan en niet via de Burg. De Bekkerlaan) en rijden na de overstaphalte West-Om/heuvel net als lijn 321 via de A270 snel naar het station Eindhoven CS. Overstappen kan ook op Nuenen Centrum op lijn 404 naar de Sterrenlaan en WoensXL.

Buurtbussen

 • Buurtbus 266 Deurne – Asten – Someren – Heeze – Geldrop rijdt in Someren net als lijn 320 en 258 via het Varendonck College. Lijn 266 heeft een nieuwe halte bij de Bosrandweg bij Natuurpoort Vennenhorst en de Heihorsten.
 • Buurtbus 268 Deurne – Gemert – Elsendorp rijdt vanaf Elsendorp via de haltes Groenesteeg, Pastoor Poellplein en het centrum van Gemert naar De Mortel, Bakel, Milheeze en Deurne.
 • Buurtbus 294 Veldhoven – Eersel – Vessem rijdt tussen Knegsel en Eersel niet meer via het E3-strand maar via Steensel. Hiermee krijgt Steensel verbinding met Knegsel en Vessem.
De ov-sector is één van de sectoren die met een tekort aan personeel te maken heeft. Ook Hermes heeft een tekort aan medewerkers. We doen er alles aan om de impact op onze dienstverlening zo klein mogelijk te houden. Het aantal ritten dat onverwacht en op het laatste moment uitvalt is sterk verminderd.

Hoewel er nieuwe chauffeurs instromen, stromen er ook chauffeurs uit. Het tekort aan chauffeurs is nog bijna even groot, het lukt daarom niet om per 7 januari de stadslijnen weer op te schalen. Afhankelijk van het aantal chauffeurs hopen we dat dit later in 2024 wel gaat lukken. Onze excuses voor het ongemak.

Plan je reis met een reisplanner

Check kort voor je vertrek een reisplanner, zoals 9292 of de planner op deze website. Mocht de bus vertraagd zijn of uitvallen passen reisplanners het reisadvies daar dan op aan.

Voertuigposities

Volg jouw bus dankzij deze nieuwe feature in de 9292 app: Voertuigposities! Hiermee kun je de live-locatie van je bus, tram, trein, of metro direct in de app bekijken! Zo kun je in de gaten houden waar jouw voertuig zich bevindt en jouw reis hierop aanpassen.

Hoe werkt het?

1. Open je 9292 app.
2. Open het menu en ga naar Vertrektijden.
3. Kies je gewenste halte of station.
4. Je ziet nu het overzicht van de Actuele Vertrektijden van jouw halte of station.
5. Kies jouw gewenste voertuig uit de lijst.
6. Gelukt! Je ziet nu de live-positie van jouw voertuig op de kaart.

Word buschauffeur!

Wil jij ons helpen om onze reizigers tijdig, snel en comfortabel van A naar B te brengen? Word dan buschauffeur! We bieden je een goed salaris, een betaalde opleiding en een baan die geen dag hetzelfde is.