Lijn 12 terug in onze dienstregeling

In oktober 2023 heeft Hermes noodgedwongen keuzes moeten maken met betrekking tot haar dienstregeling. Een van deze keuzes was het schrappen van lijn 12 naar Gijzenrooi. Het doet ons deugd te kunnen melden dat vanaf dinsdag 2 april deze lijn weer gaat rijden. Een voorzichtige start, met één bus per uur, dat wel.
Het gaat de goede kant op met de werving van nieuwe chauffeurs, het blijft ook een ontzettend leuk vak! Je bestuurt een high-tech voertuig, staat dagelijks in contact met onze vele reizigers, je werk wordt zeer gewaardeerd en is maatschappelijk relevant. Toch groeit het aantal beschikbare chauffeurs nog niet zo snel als wij zouden willen, ook omdat de opleiding enige tijd vergt. Buschauffeur zijn is een echt vak, daar hoort een gedegen opleiding bij. Af en toe zijn er daarom toch nog tekorten, als gevolg van ziektemeldingen. Maar de vooruitzichten zijn voorzichtig positief. En wij willen ons maximaal inzetten om de reiziger te bedienen.

We beginnen hiermee door lijn 12 terug te brengen in de dienstregeling. Per dinsdag 2 april gaan we eenmaal per uur op werkdagen rijden. De vertrektijden wijken iets af van de voormalige dienstregeling: vanaf 7:13 uur vertrekt de bus elk uur vanaf de halte Meerbergsven naar het Centraal Station van Eindhoven. De laatste rit vertrekt om 17:52 uur vanaf het Centraal Station weer terug naar de halte Meerbergsven.

Verdere opschaling van de stadslijnen - inclusief lijn 12 - is sterk afhankelijk van de ontwikkeling in het aantal beschikbare buschauffeurs. Wij hopen in het najaar van 2024, zo net na de herfstvakantie, weer meer ritten te kunnen bieden die sinds oktober vorig jaar zijn geschrapt om onverwachte rituitval te beperken.

Wij blijven op zoek naar nieuwe collega's!

Wil jij kennismaken met het prachtige vak buschauffeur? Meldt je vrijblijvend aan voor één van onze wervingsdagen of solliciteer direct via onze 'werken bij' pagina. Wij vergoeden je opleiding, het rijbewijs en de opleidingstijd!