Pilot Be-in-Be-Out is gestart!

In Zuidoost Brabant is er op lijn 407 en 408 gestart met het project ‘Be-in-Be-out’. Nadat een select gezelschap reizigers deze nieuwe reis- en betaalmethode in gebruik hadden genomen om te testen, maken we de volgende stap. Alle reizigers die met een OV-Chipkaart op saldo reizen kunnen deze vervangen door in- en uit te checken via de Mobyyou-app. De app is beschikbaar voor iedereen via de App of Play Store.

Stap in en ga zitten; Just Move!

Je kunt deelnemen aan deze proef door simpelweg de Mobyyou-app te downloaden en je eenmalig te registreren. Na registratie dien je de app op te starten en niet te beëindigen. De app maakt gebruik van een low-frequency verbinding om een connectie te maken met de apparatuur in onze bussen. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden dat de technologie je batterij niet leeg trekt.

In- en uitchecken met je telefoon in je broekzak
Met het gebruik van de app betaal je voor je reis via de verbinding tussen je telefoon en de bus. Al onze Zero Emissie bussen zijn uitgerust met apparatuur die deze verbinding mogelijk maken en zal geactiveerd worden op buslijnen 407 en 408, de lijn tussen Eindhoven Station en High Tech Campus Eindhoven.

De telefoon en de bus zijn met elkaar verbonden via een Bluetooth verbinding. Zodra je instapt in de bus wordt er een verbinding gemaakt, welke wordt omgezet naar een check-in zodra de bus minimaal 100 meter heeft gereden en de verbinding niet is verbroken. Dit uiteraard om te voorkomen dat er op bijvoorbeeld Eindhoven Station ingecheckt wordt op meerdere buslijnen.
Download de app voor Apple of Android!

Kijk hieronder voor meer informatie over Be-In-Be-Out

Tijdens de reis
Zodra de incheck is gedaan ontvang je een pushbericht met bevestiging van incheck en de instaphalte. Hierna zijn een tweetal zaken inzichtelijk in de Mobyyou-app; de routestrip voor de buslijn waarin je je bevindt en een QR code die je bij een controle kunt laten scannen door één van onze controleurs.

Uitchecken
Zie de verbinding tussen je telefoon en de bus als een onzichtbaar elastiek. Als deze te ver wordt uitgetrokken dan knapt deze, zo is dit ook met de verbinding tussen bus en je telefoon. Als deze verbinding ‘knapt’ wordt je uitgecheckt en krijgt je opnieuw een pushbericht met een bevestiging van het uitchecken en krijg je daarbij de uitstaphalte te zien.

Afhandeling
Hierna is de ‘transactie’ afgerond en wordt deze toegevoegd aan jouw reisoverzicht. Betaling verloopt achteraf via automatische incasso. De afhandeling van betalingen verloopt via onze partner Mobyyou.

Klantenservice
Tijdens de pilot kun je voor al je vragen omtrent de app en je profiel contact opnemen vanuit de app of ga naar www.mobyyou.com/customerservice

Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? De meeste zul je hier terugvinden.