Snelle busverbinding van Eindhoven CS naar industrieterrein De Run in Veldhoven

Hermes biedt met lijn 119 een frequente, snelle rechtstreekse verbinding tussen Centraal Station Eindhoven en industrieterrein De Run (ASML, Maxima Medisch Centrum, Summa) in Veldhoven. Lijn 119 rijdt naast de lijnen 18, 19 en 319.
Lijn 119 is een spitslijn waarmee in de ochtendspits (tussen 07:00 uur en 09:00 uur) elk kwartier vanaf Eindhoven CS richting Veldhoven gereisd kan worden. In dezelfde frequentie rijdt lijn 119 ’s middags tussen 16:00 uur en 18:00 uur ook weer elk kwartier vanaf Veldhoven richting Eindhoven.

Martijn Mentink, Algemeen directeur Hermes: ‘Met lijn 119 bieden we een lijn waarmee reizigers zonder veel tussenstops snel naar hun werk of opleiding kunnen reizen. Op termijn gaan we deze verbinding ook uitvoeren met elektrische bussen, waardoor de reiziger naast snel en comfortabel ook op een duurzame manier gaat reizen.'

De introductie van deze snelle lijn past in de landelijke strategie van Transdev Nederland, het moederbedrijf van Hermes. Met snelle rechtstreekse busverbindingen worden automobilisten verleid om voor het openbaar vervoer te kiezen. Lijn 119 is de eerste van een aantal lijnen die in de toekomst de bereikbaarheid van het industrieterrein De Run met openbaar vervoer moet verbeteren. Hermes werkt hierin samen met de provincie Noord-Brabant en met ASML.