Draag een mondkapje en vermijd drukte. Zorg voor voldoende saldo op je OV-chipkaart of koop vooraf je kaartje.

Bravoflex

In een aantal regio's bieden we naast de reguliere buslijnen een Bravoflex service aan. Bravoflex is een duurzame en flexibele vervoersservice op bestelling. Jij bepaalt wanneer je wordt opgehaald bij jouw halte en waar je naar toe reist.

Er is dus geen vaste dienstregeling bij Bravoflex. Een klein busje komt je op de afgesproken tijd ophalen bij een halte en brengt je zo snel mogelijk naar de door jouw gekozen eindhalte. Het kan zijn dat je het voertuig moet delen met andere passagiers. Maar dat gebeurt alleen als je aankomsttijd niet in gevaar komt. Een bus reserveren doe je via de OVflex-app of per telefoon. 

Voordelen

 • Meer vertrekmomenten en je hoeft niet over te stappen.
 • Vervoer op maat met zitplaatsgarantie voor alle reizigers (plek voor rolstoel en kinderwagen).
 • Stopt niet bij elke halte en daarom vaak sneller.
 • Eenvoudig te boeken via een flex-app of telefoon.
 • Makkelijk betalen met je OV-chipkaart, iDeal of creditcard.
 • Je kunt op de app precies zien hoe laat het vervoer er is.
 • Geen onnodige wachttijden bij de halte.
 • Samenreiskorting

Waar rijdt Bravoflex?

De flex-busjes rijden op dit moment binnen Zuid-Oost Brabant in twee afzonderlijke gebieden:

 • Eindhoven, Veldhoven, Aalst en Waalre
 • Helmond
Je kunt alleen binnen één gebied reizen met Bravoflex. Dus niet van gebied naar gebied. Bravoflex kan stoppen bij alle bushaltes van de reguliere bus in deze gebieden.

Wanneer rijdt Bravoflex?

Bravoflex is in Eindhoven e.o. beschikbaar tijdens de volgende uren:

 • Maandag – vrijdag: 07.00 – 21.30 uur
 • Zaterdag en zondag: 09.00 – 21.30 uur

Bravoflex is in Helmond e.o. beschikbaar tijdens de volgende uren:
 • Maandag – vrijdag: 07.00 – 19.00 uur
 • Zaterdag: 08.00 – 18.00 uur
Let op: Bravoflex rijdt in Helmond niet op zondagen.
We raden aan om ruim voor sluitingstijd te boeken om te zorgen dat je dezelfde dag nog vervoerd wilt worden.

Reserveren

Je kunt een Bravoflex busje reserveren op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt reseveren via de OVflex app of telefonisch. Er wordt dan binnen enkele seconden berekend hoe laat je kan worden opgehaald. Dan kun je beslissen of je Bravoflex bestelt of niet.
Let op: Je moet altijd een Bravoflex busje reserveren. Je kunt het busje niet als een taxi of reguliere bus op straat aanhouden. Ook wanneer er (nog) plek is in de bus kun je niet zomaar instappen, aangezien er mogelijk later andere passagiers met reservering mee gaan.

Via de app reserveren

Je kunt 24/7 via de OVflex app reserveren. Download de OVflex app voor iPhone (iOS 9 en hoger) of Android (6.0 of hoger) en volg de instructies in de app.

Telefonisch reserveren (alleen Helmond e.o.)

Een busje van Bravoflex in Helmond kun je ook bestellen door te bellen met 088-6000 966. Bravoflex is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 06.00 tot 20.30 uur en in de weekenden en op feestdagen van 07.30 tot 20.30 uur.

De chauffeur belt je als je niet bij de gekozen halte klaar staat. Na één minuut kan hij/zij besluiten door te rijden. De rit wordt dan geannuleerd. Heb je vooraf betaald dan zijn de kosten voor een gemiste rit voor jou.

Samen reizen

Ons systeem werkt per persoon. Het kan daarom zijn dat jullie door verschillende voertuigen worden opgehaald als jullie apart reserveren. Wil je samen reizen, bestel dan voor meerdere personen (maximaal 4) vanaf dezelfde locatie en met hetzelfde account. Reis je met meer dan 4 personen, bestel dan 2 keer via 2 verschillende accounts.

Wanneer een persoon reserveert voor een groep kan hij/zij via iDeal of creditcard betalen voor de hele groep of tijdens de reservering aangeven dat ieder voor zich gaat betalen met OV-chipkaart.

Tarief

 • Voor Bravoflex in Eindhoven e.o. betaal je op bais van je reisafstand. Je betaalt voor korte ritten minder dan voor lange ritten. Bravoflex kent een maximumtarief €7,00 per rit. In de OVflex app kun je zien hoeveel je rit gaat kosten. Wanneer je telefonisch reserveert, kun je vragen naar de prijs van je gekozen rit.
 • Voor Bravoflex in Helmond e.o. geldt er een vast tarief €3,00 per rit.
 • Kinderen in een kinderwagen mogen gratis mee. Kinderen die niet in een kinderwagen zitten gelden als een extra passagier.
 • Als de buschauffeur om moet rijden, betaal je niet meer.
 • Abonnementen en (leeftijds)kortingen zijn geldig mits je betaalt met je persoonlijke OV-chipkaart.

Samenreiskorting Helmond en Eindhoven

Vanaf 1 november 2019 voert Hermes Samenreiskorting in voor Bravoflex. De korting geldt voor de regio’s Helmond en Eindhoven. Hiermee wil Hermes Bravoflex aantrekkelijker maken voor groepen en gezinnen. De korting gaat uit van het principe: met hoe meer mensen je reist, hoe meer korting.
De volgende korting wordt automatisch verrekend:

 • 2de persoon: 34% korting
 • 3de persoon: 50% korting
 • 4de, 5de, 6de en meer: iedere reiziger reist met 67% korting.

Betaalmiddelen

Wanneer je reserveert met de app kun je gelijk betalen met iDeal of Creditcard. Je kunt ook kiezen om in de bus te betalen. Dan betaal je bij de buschauffeur met je OV-chipkaart, Pinpas of Creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.

Meenemen

Alles wat binnen de 47x73x34 cm past, mag je meenemen. Wil je meer meenemen, reserveer dan voor een extra persoon. Wil je een buggy of rolstoel meenemen? Geef dat dan aan tijdens je reservering.

Een hulphond mag mee, maar moet wel op de grond zitten en niet op de bank of stoel. De chauffeur kan eisen dat andere huisdieren meegenomen worden in tas of bench die maximaal 47x73x34 cm is.