Hondenweer? Pak de bus!

Na die mooie zomer kun je de komende tijd hondenweer verwachten. Regen, wind en kou. En dat onderweg naar school, naar de sportclub of de stad in. Dan wil je niet op de fiets hoeven of moeten wandelen. De oplossing is simpel: pak lekker de bus! En de eerste dag reizen krijg je ook nog eens van ons!

Gratis dagkaart voor jou!

Hoe fijn is dat? Zeker als er sprake is van echt hondenweer. En daar staat Nederland bol van deze maanden! Van fietsen door de herfstregen of door de winterkou word je niet hard, maar doorweekt en verkleumd!

Om goed te starten met de bus hebben we voor jou een aantrekkelijk aanbod: een gratis dagkaart. Zo reis je een hele dag naar keuze met de bus in jouw regio. Gebruik je dagkaart om droog en comfortabel naar school te reizen of voor een andere bestemming. Bezoek je oma of ga met vrienden naar de bioscoop.

Ouders opgelet! Met een abonnement zit je zoon of dochter er altijd warm bij.

Na zonneschijn komt vaak regen. En wind. En kou. Laat je kinderen niet doorweekt of verkleumd aankomen op hun bestemming. Met een speciaal jeugdmaandabonnement weet je zeker dat ze altijd comfortabel en veilig op hun bestemming arriveren. Ze reizen de hele maand onbeperkt vanaf de dag dat je het abonnement in wilt laten gaan. Dus droog naar school, vrienden, de stad of bioscoop.

Vind en bestel het jeugdmaandabonnement hier >

Is een abonnement niet de juiste keuze? Er zijn meer opties om voordelig te reizen met de bus, zeker voor 12 tot en met 18-jarigen.

Ben je tussen de 12 en 18 jaar?

Dan reis je met een persoonlijke OV-chipkaart altijd extra voordelig! Je krijgt op iedere rit die je maakt namelijk 34% leeftijdskorting. Zowel in de spits als daarbuiten. En je kunt de korting zelfs nog op laten lopen! Door het Brabant Dalkortingproduct * toe te voegen aan je OV-chipkaart. Hiermee reis je buiten de ochtendspits (na 09:00 uur) met zelfs 60% (!) korting.

* Brabant Dalkorting is een reisproduct van Bravo en kost slechts € 14,96 voor een jaar!

Betalen in de bus

Er zijn verschillende manieren om te betalen voor je busrit. Je kunt in- en uitchecken met een OV-chipkaart, lees hier meer over op www.ov-chipkaart.nl. Een andere optie is om in te checken met je betaalpas of de betaalapp op je smartphone. Dit heet OVpay, lees er hier meer over.

Je betaalt een vast instaptarief plus een bedrag per afgelegde kilometer. Lees hier meer over de kosten van een reis.

Hoe werkt de gratis dagkaart?

1

Vraag jouw dagkaart aan

Via onderstaand formulier vraag je jouw dagkaart aan. Doe dit voor 1 december 2023.

2

Check je mail

Je ontvangt een e-mail met daarin de instructies hoe je je gratis dagkaart besteld via onze webshop.

3

Check in en uit met je ticket

Dit doe je met de barcode op de dagkaart. Je kunt deze ook vanaf je telefoon scannen.

Let op! Je kunt eenmalig een dagkaart aanvragen op jouw naam in combinatie met je postcode/woonplaats en e-mailadres.

Reizen met Hermes

Plan je reis via onze app of via de reisplanner. Benieuwd waar Hermes allemaal rijdt in Nederland?

Ook interessant