Er komen steeds meer manieren om te betalen in het openbaar vervoer in Zuidoost-Brabant. Vanaf 1 november 2017 kun je bijvoorbeeld pinnen met je bankpas of creditcard of betalen met je smartphone. Contant geld gaat uit de bus!

Vanaf 1 november 2017

Kun je op de bus betalen met contant geld, met OV-chipkaart én met pin en je smartphone. LET OP: Na 19:00 uur kun je niet meer met contant geld betalen.

Vanaf 1 december 2017

Kun je op de bus niet meer betalen met contant geld. Je reist dan met OV-chipkaart, betaalt met pin of je smartphone.

Kies welke betaalmogelijkheid bij jou past!

Pin betalen

Vanaf 1 november 2017 kun je in de bus betalen met je bankpas en creditcard, maar ook nog contant. Na 19:00 uur kun je vanaf 1 november niet meer met contant geld betalen. Je pint het ticket bij de buschauffeur en je krijgt een bonnetje met een barcode. Het papieren reiskaartje dat de buschauffeur voor je afstempelt, wordt vervangen door een nieuw geprint ticket met een barcode. We gaan in de bus van kartonnetje naar bonnetje! Met het bonnetje ben je meteen ingecheckt in de bus. Wil je overstappen? Dat kan als het vervoerbewijs het recht geeft op overstap. Kijk dus goed op de voorwaarden! Laat gewoon even je ticket bij de buschauffeur zien.

OV-chipkaart

Je kunt in de bus ook gewoon blijven betalen met de OV-chipkaart. Met een anonieme kaart kun je reizen op saldo, op de persoonlijke kaart kun je ook reisproducten, zoals abonnementen, plaatsen.
Lees meer over betalen met de OV-Chipkaart en bekijk welk abonnement bij jou past!

Tranzer

Met de handige Tranzer app kun je een Mobiel Ticket kopen. Je koopt dan een ticket dat geldig is op je hele reis, of je nu reist met de bus of de trein. Download de gratis Tranzer- app op je smartphone (Android of Apple), maak een account aan en koppel je creditcard. Plan de reis en koop je ticket. Je kunt inchecken met de barcode op het ticket. Bij controle toon je het M-ticket op je smartphone aan de buschauffeur of controleur. Lees meer over betalen met M-tickets van Tranzer.

PweeP

Met de gratis PweeP App kun je ook een Mobiel ticket kopen. Je kiest het gewenste M-ticket op de app en betaalt. Vlak voordat je gaat reizen, activeer je het ticket in de App op je smartphone. De m-tickets van Pweep zijn specifiek voor de bus. Lees meer over betalen met PweeP.

OV-chip Mobiel

Met OV-chip mobiel zet je je OV-chipkaart op je smartphone. Je reist dan net zoals met een Ov-chipkaart.
Je kunt OV-chip Mobiel voorlopig alleen gebruiken als je een Android hebt. Meer weten? Lees meer over OV-chip Mobiel.

Welke kaartjes kun je kopen in de bus?

De vertrouwde kaartjes in de bus blijven hetzelfde, je kunt zowel een dalurendagkaart als een ritkaart gewoon blijven kopen bij de chauffeur. Je kunt ze vanaf 1 november 2017 ook kopen met pin en vanaf 1 december alleen nog maar met Pin. Het uiterlijk van de kaartjes verandert wel. Je krijgt geen papieren reiskaartje meer, dat de buschauffeur voor je afstempelt, maar een geprint ticket.

Terug Home