De reisinformatie-app van Hermes is reuze makkelijk voor als je onderweg bent. Met allerlei handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld op de kaart zien waar jouw bus op dat moment rijdt, toont de app de actuele vertrektijden en kun je je abonneren op favoriete buslijnen. Download de app in de App Store of Google Play Store.

Doordat je op de kaart kunt zien waar jouw bus op dat moment rijdt, kun je zien hoe lang het nog duurt voor de bus bij de halte is. Verder zie je in de app de actuele vertrektijden van de haltes bij jou in de buurt inclusief vertragingen en omleidingen en uiteraard vind je in de app ook weer de handige reisplanner.

Favorieten

Je kunt je abonneren op favoriete haltes en buslijn(en). Zodra er actuele wijzigingen of verstoringen zijn, krijg je een push-bericht. Ook kun je zelf instellen op welke dagen en tijden je deze informatie ontvangt.


[tekst loopt door onder de foto]
De app is vooral bedoeld voor als je onderweg bent: je kunt dan snel zoeken waar de dichtstbijzijnde halte is, waar de bus is, wanneer de volgende bus gaat en of er actuele verstoringen zijn. Zo krijg je relevante informatie die je op dat moment het meest nodig hebt.

Voor de algemene dienstregeling-informatie kun je natuurlijk ook op deze website terecht. Nog vóór het eind van dit jaar komt er een mobiele versie van deze website. Dan kun je dienstregelingen en haltevertrekstaten, nieuws en tariefinformatie ook gemakkelijk op je mobiel raadplegen.

Veelgestelde vragen


Voor welke devices is de app beschikbaar?
Voor iOS (bruikbaar vanaf 4, beter ondersteund vanaf 4S) en Android.

Waar vind ik de apps?
Je vindt de apps in de Google Play store (Android) en de App-store (iOS). Zoek op 'Connexxion', 'Breng' of 'Hermes'.

Ik mis de haltevertrekstaten en de dienstregelingen in de nieuwe app.
In de nieuwe app vind je inderdaad geen dienstregelingen en haltevertrekstaten meer. Deze vind je wel op onze websites. Die is ook op mobiel beschikbaar.

Waarom moet je de locatie aanzetten?
Je locatie wordt gebruikt voor de weergave van dichtstbijzijnde haltes. Locatiegegevens worden niet door ons opgeslagen.


Ik mis mijn favorieten.
Bij de overgang naar de nieuwe app zijn de opgeslagen favorieten verdwenen. Helaas was het om technische redenen niet mogelijk de favorieten uit de oude app over te nemen in de nieuwe app. De nieuwe app heeft ook de mogelijkheid om favorieten (haltes, halte-lijn-combinatie) op te slaan.


Wat is er nieuw in de app?
  • Met de app heb je actuele vertrektijden bij de hand. Met behulp van je GPS locatie bepaalt de app welke haltes bij jou in de buurt zijn. Je ziet meteen of je rit op tijd vertrekt.
  • Je kunt in de app heel makkelijk zoeken op haltenaam, buslijn of op een geografische locatie in de kaart. Bij elke halte zie je welke lijnen daar stoppen. Bij elke buslijn zie je voor elke richting bij welke haltes de bus stopt.
  • Haltes/buslijnen kun je als favoriet instellen. Je kunt per halte aangeven of je een notificatie (pushbericht) wilt ontvangen voor actuele reisinformatie (over omleidingen en stremmingen bijvoorbeeld). Dat kun je per lijn, per dag en per tijdvak instellen.
  • Als je een halte of lijn hebt gekozen, zie je de bussen terug op de kaart. De actuele positie van de bussen wordt elke minuut geupdate.
  • Met de reisplanner kun je een reisadvies opvragen vanaf je huidige locatie of een zelf gekozen adres naar elke reisbestemming in Nederland. Voor bus, tram, metro, trein, ferry en lopen.
  • Bij "Omleidingen" zie je een overzicht van geplande én actuele omleidingen / verstoringen per buslijn.

Waar vind ik wat in de app?
Er zijn vier tabbladen in de app:
1. Vertrektijden: daar kun je zoeken op buslijn of halte. Als je favorieten hebt ingesteld, vind je die onder 'vertrektijden'
2. Planner: daar kun je een reis van a naar b plannen.
3. Omleidingen: met een overzicht van geplande, maar ook actuele omleidingen en verstoringen
4. Klantenservice: met meer informatie over de app en een feedbackformulier.

Hoe kan ik me aanmelden voor notificaties om berichten te ontvangen over wijzigingen van mijn buslijnen of haltes?
  • Je kunt zoeken op buslijn of halte.
  • Zoek je halte of buslijn op het tabblad 'vertrektijden'.
  • Klik op het +-icoontje naast de haltenaam of op het buslijnenoverzicht.
  • Kies 'notificaties ontvangen' en stel daarna de dagen en of tijdsblokken in waarop je berichten wilt binnenkrijgen.

Terug Home