Reizigers beoordelen stad-en streekvervoer van Hermes met een 7,6. Dat blijkt uit de OV-klantenbarometer, uitgevoerd dor CROW, waarbij de resultaten vandaag openbaar zijn gemaakt.

Score

Op 10 van de 15 onderdelen scoort Hermes beter dan vorig jaar. Zitplaats, netheid, rijstijl, geluid, gemak instappen, informatie algemeen, gemak kopen vervoersbewijs/laden reissaldo, frequentie, reisgemak OV-chipkaart en overstaptijd scoren hoger dan in 2016.

De score op informatie algemeen, geluid, gebruiksgemak OV-chipkaart en frequentie zijn al twee jaar op een rij verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Op 5 onderdelen scoort Hermes hoger dan het landelijk gemiddelde, op geluid, tarief, gemak kopen vervoerbewijs/laden reissaldo en gebruiksgemak OV-chipkaart. Het hoogste scoort Hermes op gemak instappen met een 8,6. Tot slot scoort Hermes een 7,9 op sociale veiligheid.

Verbeterpunten

Hermes heeft 2 punten die aandacht vragen, namelijk informatie vertragingen en kans op zitplaats. Informatie vertragingen ziet 22% van de reizigers als een onderdeel waar verbetering mogelijk is. Kans op zitplaats ziet 17% van de reizigers als verbeterpunt. 14% van de reizigers geeft aan dat Hermes niets hoeft te verbeteren. Hermes hoopt met het verbeteren van de aandachtspunten reizigers komend jaar nog beter van dienst te zijn.

Terug Home