Met ingang van 10 december 2017 wijzigt de dienstregeling van de bussen in Zuidoost-Brabant. Op sommige lijnen zijn er kleine routewijzigingen doorgevoerd, terwijl er ook lijnnummers en tijden zijn aangepast. Klachten van reizigers hebben geleid tot een aantal wijzigingen en uitbreidingen. Verder zijn er op een aantal lijnen ook ritten opgeheven i.v.m. de slechte bezettingen.Nieuwe dienstregeling

In de dienstregeling kunnen reizigers vertrektijden zoeken van alle buslijnen, of de vertrektijden vanaf een bepaalde halte of lijn. Elk jaar gaat in december de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. De vertrektijden zijn gewijzigd omdat de treintijden van NS op een aantal stations ook wijzigen per 10 december 2017. Reizigers krijgen met de nieuwe dienstregeling betere verbindingen, andere lijnnummers en gewijzigde routes met andere tijden.

Veranderingen per buslijn

Hieronder de veranderingen per buslijn vanaf 10 december 2017:

De stad/streek lijnen

Lijn 1 naar De Hurk wordt in 2018 gewijzigd in lijn 14 welke vanaf De Hurk (via de Meerenakkerweg) doorrijdt naar de huidige route van lijn 20 (via de Kruisstraat en Huize Sele) en het eindpunt Veldhoven Heemweg/Centrum. Lijn 14 rijdt op ma-zat overdag twee keer per uur en op de avond/zondag één keer per uur. Lijn 20 gaat een andere route rijden (zie hieronder). In de ochtend- en middagspits worden met spitslijn 114 extra ritten tot De Hurk geboden via de huidige route van lijn 1, waardoor op De Hurk 4 keer per uur een bus blijft rijden.

Op lijn 2 naar Blixembosch worden op verzoek van reizigers 2 extra ritten om 6.36 en 18.51 uur aangeboden op maandag tot en met vrijdag.

Op lijn 4 naar Heesterakker worden op verzoek van reizigers 2 extra ritten om 6.45 en 8.34 uur aangeboden op maandag tot en met vrijdag.

Op lijn 5 worden op maandag tot en met vrijdag aan het einde van de ochtendspits en het begin van de middagspits extra ritten aangeboden in verband met de hoge bezettingen.

Lijn 6
op maandag tot vrijdag 3 extra ritten richting Eindhoven in de ochtendspits en een extra late rit om 00.09 uur vanaf Eindhoven, en extra ritten op zondagavond.

Lijn 8 naar Acht rijdt weer rechtdoor over de Boschdijk en niet meer via Prinsenjacht (bediend met lijn 9). In de spits wordt er weer gereden naar Kapelbeemd. Vijf ritten in de ochtend en vijf ritten in de middag.

Lijn 9
naar Son en Breugel rijdt via Prinsenjacht. Daardoor heeft de halte Pieter Eijffhuis weer een rechtstreekse verbinding met WoensXL /ZH Catharina. De haltes Gerretsonlaan en Roelantlaan vervallen op lijn 9, maar blijven bediend door de lijnen 405 en 406.

Op lijn 11 rijden op ma t/m vr in de daluren de tussenritten Eindhoven – Maarheeze v.v. alleen nog op het traject Eindhoven – Leende v.v. De vertrektijden zijn aangepast i.v.m. de gewijzigde NS-tijden op Station Maarheeze.

Op lijn 16 naar Veldhoven MMC wordt op maandag tot en met vrijdag 1 extra vroege rit om 6.40 uur aangeboden.
Lijn 20 gaat rijden via De Dom-Hertgang in plaats van via de Kruisstraat (via de Kruisstraat gaat lijn 14 rijden). Ringlijn 20 verbindt dan HTCE, Veldhoven, MMC, ASML, Citycentrum, Heikant, de Kelen, Meerhovendreef, Meerhoven, Flight Forum, Airport, Oirschot Kazerne, Best Station. Deze lijn blijft twee keer per uur overdag rijden op maandag tot en met zaterdag. De lijn blijft aansluiten op Best Station op de sprinter richting Boxtel en ’s-Hertogenbosch heen en terug. Lijn 101 sluit op Best Station aan op sprinter richting Boxtel en Tilburg heen en terug, lijnnummers 20 en 101 rijden samen vier keer per uur in de spits ten behoeve van Philips Medical Campus in Best.

Op lijn 23 worden in het weekend in de avonduren weer enkele ritten aangeboden.

Op lijn 25 worden in het weekend in de avonduren weer enkele ritten aangeboden.

Lijnen 52, 53, 54, 555
(maandag tot en met zaterdag) en 51 (alleen op zaterdag) worden opgeheven en vervangen door Bravo flex.


De 100 lijnen

Op lijn 102 wordt in de ochtendspits een extra rit Helmond – Nuenen aangeboden.

Lijn 104 naar TU Eindhoven wordt opgeheven per 10 december 2017.
Het traject Valkenswaard, Markt – Veldhoven, MMC van lijn 117 wordt opgeheven i.v.m. de lage bezetting. Het rechtstreekse alternatief voor de reiziger is buurtbuslijn 277. Het is ook mogelijk om vanuit Valkenswaard naar Aalst te reizen en hier over te stappen op lijn 7.

De 300 lijnen

Lijn 319 rijdt vanaf 10 december 2017 op zaterdag twee keer per uur per richting.

Lijn 321
rijdt alleen nog op werkdagen tijdens daguren en rijdt vanaf Nuenen Centrum naar Eindhoven station via de A270 en niet meer via WoensXL. Deze lijn rijdt niet meer in de avonduren en het weekend.

Lijn 322 gaat in de avonduren en het weekend twee keer per uur rijden, omdat lijn 321 dan niet meer rijdt.
Hermes koppelt een speciale actie aan de wijzigingen op de lijnen 6, 102, 321, 322 en 404: ‘gratis 5 keer retour ‘. Middels deze actie gaan reizigers van en naar Nuenen vijf keer gratis op en neer.

Lijn 323
wordt gewijzigd in spitslijn 123 Gemert - Boxmeer, Lijn 323 gaat in de ochtend- en avondspits op dit traject ritten in beide richtingen rijden. Dit biedt een snelle verbinding van en naar Nijmegen met overstap op de trein in Boxmeer en vanuit Boxmeer/ Sint Anthonis van en naar Gemert. De halte Sint Anthonis, Dr. Verbeecklaan wordt in de route opgenomen.


De 400 lijnen

Lijn 400 rijdt tijdens daguren op maandag tot en met vrijdag voortaan zes keer per uur in aansluiting op de trein van Eindhoven naar Amsterdam.

Lijn 401 rijdt tijdens daguren op maandag tot met vrijdag voortaan zes keer per uur afgestemd op het patroon van lijn 400.

Lijn 404 gaat rijdt tijdens daguren op maandag tot en met vrijdag doorrijden naar Nuenen Centrum v.v. In de ochtendspits rijdt lijn 404 6 keer per uur en de rest van de dag 4 keer per uur.

Op lijn 407 wordt de frequentie afgestemd op het gebruik. Deze lijn gaat in de daluren ( van 10.00-15.00 uur ) 2 keer per uur rijden. In de spits ( van 7.50 - 9.15 uur en 17.00-18.00 uur ) rijdt hij 6 keer per uur en in de overige uren 4 keer per uur.


De 500 lijnen

Lijn 513 wordt opgeheven per 10 december.

Lijn 555 wordt opgeheven per 10 december en vervangen door Bravo flex.

De 600 lijnen: Scholierenlijnen

Lijnnummer scholierenlijn 601 is gewijzigd in lijn 614

De buurtbus lijnen

Op alle buurtbus lijnen blijven lijnnummers en routes ongewijzigd.

Terug Home