Wij zoeken buschauffeurs!

Ben je starter, student of parttimer en op zoek naar een leuke baan? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zoeken enthousiaste buschauffeurs in Zuidoost Brabant.

Heb je interesse?

Werving, selectie (en opleiding) van nieuwe buschauffeurs loopt via een van de uitzendbureaus waar wij mee samenwerken. Heb je interesse? Kijk dan bij een van de volgende uitzendorganisaties:


Het vak van buschauffeur

Voor een buschauffeur is geen dag hetzelfde. Je rijdt voornamelijk lijndiensten volgens een vaste dienstregeling en vast rooster. Het ene moment rijdt je een korte route door de stad om vervolgens een lange route via verschillende steden en dorpen te rijden. Een belangrijk onderdeel van het werk is het op tijd rijden van de dienstregeling. De reizigers moeten op de dienstregeling kunnen rekenen. Een buschauffeur moet veilig en comfortabel kunnen rijden en goed rekening kunnen houden met medeweggebruikers.

Het visitekaartje van Hermes

Als buschauffeur ben je voor onze reizigers het visitekaartje en het aanspreekpunt van Hermes. Reizigers kopen bij jou hun plaatsbewijs, vragen reisadvies of stellen de meest uiteenlopende vragen. Ook klachten worden geuit bij de chauffeur. Daarom verwachten we van je dat je flexibel en zakelijk met de klanten omgaat en dat je klantvriendelijk bent. Lees meer bij de functie-eisen.

Verantwoordelijkheid

Tijdens het werk draag je veel verantwoordelijkheid. Zowel voor de reiziger als voor het materieel waarmee je rijdt. Reizigers moeten er op kunnen rekenen dat zij veilig en comfortabel in de bus zitten. Dit vereist een goede en zorgvuldige rijstijl.

Wisselende diensten

Het openbaar vervoer is dynamisch. Je werkt op onregelmatige tijden: overdag, ’s avonds, in het weekend en tijdens feestdagen. Daarnaast werk je soms in gebroken diensten. Het voordeel van onregelmatige en gebroken diensten is dat je veel vrije tijd hebt op momenten dat andere mensen werken. Bovendien ontvang je een onregelmatigheidstoelage.

Wat kun je van ons verwachten?

In eerste instantie werk je via een uitzendbureau voor ons. Instromers die in het bezit zijn van een D-rijbewijs werken 12 maanden via een uitzendbureau, instromers zonder D- rijbewijs werken 18 maanden via een uitzendbureau. Aansluitend krijg je bij goed functioneren én formatieruimte een contract voor onbepaalde tijd.

Beloning

Als buschauffeur val je onder de CAO Openbaar Vervoer. Naast een goed basissalaris van ruim € 2100,- bruto per maand op basis van 40 uur per week, ontvang je ook nog stevige toelages voor onregelmatige en gebroken diensten van ca. € 300,- per maand. Daarnaast zijn de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend met een reiskostenvergoeding, collectieve verzekering, vrijvervoerregeling en uitzicht op een vaste betrekking.


Geen busrijbewijs?

Hermes biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om via een opleiding het rijbewijs en chauffeursdiploma te behalen via het uitzendbureau. Ben je ouder dan 21, beschik je over vmbo/lbo denk- en werkniveau en ben je in het bezit van rijbewijs B, dan kom je in aanmerking voor deze opleiding. Deze vakopleiding volg je in eigen tijd.


Sollicitatieprocedure

Als je geïnteresseerd bent, word je uitgenodigd voor een selectiedag waarop een rijtest en sollicitatiegesprek plaatsvinden. Als je deze test en het gesprek goed doorstaat, wordt direct een vervolgafspraak gemaakt voor een psychologische test en een medische keuring. Verloopt dit alles positief dan wordt er een opleidingsovereenkomst aangegaan.


Functie-eisen

Behalve dat je makkelijk in de omgang en zelfstandig bent, moet je aan een aantal praktische eisen voldoen:
  •  je moet al in het bezit zijn van Rijbewijs B
  • je moet 21 jaar zijn of ouder
  • je hebt minimaal LBO/VMBO-niveau nodig
  • je moet de Nederlandse taal goed beheersen
  • verder ben je klantvriendelijk en heb je een representatief voorkomen

Over Hermes

Hermes verzorgt het openbaar vervoer per bus in de Zuidoost-Brabant. Dat doen we onder de naam 'Bravo'. In de regio Arnhem-Nijmegen onder de naam 'Breng'. We verzorgen het openbaar vervoer in opdracht van de Provincie Brabant en de Provincie Gelderland.
Hermes is een dochter van Connexxion en maakt onderdeel uit van Transdev Nederland.

Terug Home