Reis je met de bus naar school?  Hermes heeft het 'scholierennet', met speciale buslijnen naar verschillende scholen.

De scholierenbussen hebben een eigen lijnnummer in de 600-serie voor de herkenbaarheid. De bussen stoppen bij een aantal haltes langs de route en zijn voor iedereen toegankelijk.
Op deze bussen kun je reizen met de OV-chipkaart of een ritkaart kopen bij de chauffeur.

Hoe werkt het?

De scholierenlijnen rijden alleen in de periode dat er school is.  Dus niet in de vakantieperiodes. Ook tijdens sommige perioden met aangepaste roosters (zoals tentamenweken) kunnen de tijden anders zijn, in overleg met de scholen. De belangrijkste wijzigingen staan onderaan deze pagina.


Welke lijnen?

Hieronder staan de lijnen en routes van het scholierennet. 
 

Lijn Van Naar
603 Eindhoven Station Fontys Fliednerstraat
604 Eindhoven Station Sterrenlaan
608 Eindhoven Station Estafettelaan
610 Eindhoven Station Internationale school
611 Maarheeze Valkenswaard
614 Eindhoven Station Jozef Eliasweg
621 Sterksel Valkenswaard

 
Welke abonnementen?

Als je veelal binnen Brabant reist als scholier, zijn onderstaande 2 abonnementen het meest voordelig. In onze webshop bestel je direct online een reisproduct. Natuurlijk kan je ook reizen met je OV-chipkaart.

Brabant Jeugdabonnement

€ 89,45 per maand.
Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan reis je voordelig met de bus in Noord-Babant met het Jeugd Maandabonnement. Met het maandabonnement kun je onbeperkt reizen in heel Brabant. Dat is vooral voordelig als je elke dag een langere afstand (meer dan 25 km) naar school moet reizen. Bestel het abonnement in onze webshop.

Brabant Dalkorting

€ 11,95 per jaar
Met Brabant Dalkorting reis je in de 'daluren' (buiten de spits) met maar liefst 40% korting. De 'daluren' gelden op werkdagen na 09.00 uur, in het weekend en op feestdagen. In Brabant ontvangen jongeren van 12 t/m 18 jaar ook nog eens 34% leeftijdskorting als zij reizen met een persoonlijke OV-chipkaart. Combineer deze leeftijdskorting met Dalkorting Noord-Brabant. Dan kan je voordeel bij reizen buiten de spits oplopen tot 60%. Bestel het abonnement in onze webshop.

Download voor meer informatie de informatiefolder scholieren 

Terug Home