Duurzaamheid

Transdev/Connexxion is koploper op het gebied van zero-emission personenvervoer en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Zo dragen we bij aan het voornemen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat om het Openbaar Vervoer vanaf 2030 volledig uitstootvrij te maken.
Zo is de grootste emissieloze busvloot van Europa onder de vlag van Connexxion terug te vinden op Schiphol. In april 2018 werd deze busvloot gelanceerd met 100 elektrische bussen.

Op dit moment rijden er ruim 300 elektrische bussen en shuttles van Connexxion op de Nederlandse wegen. Deze zijn te vinden op en rond Schiphol, maar ook in Zuidoost-Brabant, Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Hoeksche Waard/Goeree Overflakkee.

Ook de elektrische autonome Parkshuttle in Rotterdam, de trolleybussen in Arnhem-Nijmegen en waterstofbussen in Eindhoven en Hoeksche Waard - Goerree-Overflakkee zijn onderdeel van de emissieloze vloot.

Connexxion en haar deelmerken rijden met een groot aantal elektrische bussen in verschillende uitvoeringen. Deze elektrische bussen hebben een verschillende actieradius, in de dienstregeling wordt er rekening gehouden met deze actieradius zodat de bussen op tijd weer geladen worden.

Het laden van de accu's van de elektrische bussen kan op twee verschillende manieren: met een stekker of met een pantograaf. 

De Arnhemse trolleybus van Breng is het enige nog bestaande trolleybusnetwerk in de Benelux en één van de grootste in West-Europa. 

Een trolleybus is een door elektromotoren aangedreven bus. Stroom wordt naar de bus geleid door middel van een netwerk van bovenleidingen dat door de stad verspreid is. Wanneer de bovenleidingen niet goed werken of wanneer deze een stuk ontbreken kan de bus nog doorrijden met behulp van een noodmotor op diesel.

Vanaf maart 2019 heeft Breng trolleybussen die zonder bovenleiding ook elektrisch kunnen rijden. De noodmotor is vervangen door een accu die wordt opgeladen wanneer de bus aan de bovenleiding rijdt.

Een waterstofbus is een elektrisch aangedreven bus die via een brandstofcel in de bus van elektrische stroom wordt voorzien door waterstof om te zetten in elektriciteit.

Waterstofbussen tanken bij waterstoftankstations. Het voordeel van de waterstofbus is dat deze dezelfde kilometers kan maken als een normale dieselbus.

Er rijden 2 waterstofbussen voor Hermes in Eindhoven en 4 waterstofbussen voor Connexxion in Hoeksche Waard-Goeree-Overflakkee.