Vanaf 26 februari geldt er een nieuwe dienstregeling in Zuidoost Brabant. Lees meer >>>

OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

OVpay is de nieuwe manier van in- en uitchecken. In Zuidoost-Brabant kun je in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard of de betaalpas op je telefoon. Handig als je af en toe met het OV reist en geen abonnement of kortingskaart hebt. Natuurlijk kun je ook nog steeds in- en uitchecken met je vertrouwde OV-chipkaart. Kies wat het beste bij je past. Flexibel en zonder gedoe. Zo wordt reizen met het OV steeds makkelijker. 

Hoe werkt het?

1

Inchecken bij de chauffeur.

Haal je pasje uit je portemonnee en check veilig in met je contactloze betaalpas of creditcard (of je betaalpas op je mobiel of smartwatch).

2

Uitstappen betekent uitchecken!

Dat doe je met de pas waarmee je bent ingecheckt. Vergeten uit te checken? Pas hier je gemiste check-uit aan. 

3

Kosten van de reis.

De prijs van de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart. De volgende dag zie je het bedrag met omschrijving NLOV in je betaaloverzicht. Herken je het bedrag niet? Controleer het dan hier.

4

Overzicht van jouw ritten.

Ga naar de webtool en voer de 14 cijfers/letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in. 

Ook bij het in- en uitchecken met je betaalpas geldt: zorg vóór je incheckt voor voldoende saldo op je bankrekening, zodat je je ritten van vandaag kunt betalen en uit kunt checken.
Let op: haal je betaalpas uit je portemonnee om in te checken. Als je je hele portemonnee voor het incheckapparaat houdt, kan het zijn dat je onbedoeld met een ander pasje betaalt, omdat het apparaat een ander pasje registreert.

Locaties

Je kunt in steeds meer regio’s in Nederland in- en uitchecken met je contactloze betaalpas, creditcard en je mobiel. Benieuwd waar dit al kan?