OVpay: in- en uitchecken met je betaalpas

Check in en uit met je contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Handig als je af en toe met het OV reist. Zo hoef je geen los kaartje te kopen of saldo op je OV-chipkaart te zetten. Kies wat het beste bij je past!

Goed om te weten:

Check je in en uit met je betaalpas? Dan reis je tweede klas. Maak je gebruik van een studentenreisproduct of heb je een abonnement? Dan reis je voorlopig nog met je OV-chipkaart. Maak je gebruik van leeftijdskorting? Activeer dit dan in de OVpay app. Lees hier meer over leeftijdskorting bij OVpay.
Let op: haal je pas uit je portemonnee om in te checken. Of je nu met je OV-chipkaart of betaalpas reist. Wanneer je je hele portemonee voor de incheckpaal houdt kan het gebeuren dat je meerdere keren incheckt. De paal scant dan meerdere passen op hetzelfde moment. Voorkom dubbele reiskosten, haal je pas uit je portemonnee.

Zo reis je met OVpay

1

Hou je betaalpas of mobiel tegen de kaartlezer.

Haal je contactloze pas uit je portemonnee of gebruik de betaalapp op je telefoon. Zorg voor voldoende saldo op je bankrekening.

2

Check uit met dezelfde pas.

Uitstappen betekent uitchecken! Dit doe je met dezelfde pas. Vergeten uit te checken? Pas hier je gemiste check-uit aan. 

3

Bekijk de reiskosten op je bankrekening.

Alle reiskosten van één dag worden de volgende werkdag automatisch afgeschreven. De afschrijving heeft een betaalkenmerk wat begint met NLOV.

4

Bekijk het overzicht van jouw ritten.

Bekijk het overzicht van jouw ritten via dit reisoverzicht en voer de 14 cijfers/letters die achter NLOV staan in je betaaloverzicht samen met het afgeschreven bedrag in.

Vragen over de kosten van jouw reis?

Is er geld van jouw rekening afgeschreven waarvan je het bedrag niet herkent? Het kan zijn dat er per ongeluk dubbele kosten in rekening zijn gebracht. Dit kan gebeuren wanneer je je portemonnee met meerdere passen voor de incheckpaal houdt. De paal scant dan jouw bankpas én OV-chipkaart op hetzelfde moment. Dit kun je gemakkelijk terugvragen via de website van OVpay.

Ook interessant

OV-chipkaart

Met deze kaart betaal je in Nederland voor je reis met alle vormen van Openbaar Vervoer: bus, trein, tram of metro.