Enkeltje te voet

Vind je wandelen leuk? En zoek je een leuk dagje uit? Maak dan eens een wandeling uit het wandeldoosje Enkeltje te Voet en laat je lekker vervoeren door een bus van Bravo!

Wat is dat: Enkeltje te voet?

Het wandeldoosje Enkeltje te Voet bevat 10 lijnwandelingen in de noordelijke regio van Eindhoven met een gemiddelde lengte van 15 km. De wandelingen lopen van dorp naar dorp, met tussen het start- en eindpunt een directe busverbinding. De Enkeltjes te Voet staan op handige vouwkaartjes met daarop de routebeschrijving, een routekaartje en leuke wetenswaardigheden over het gebied.

Waarom lijnwandelingen en geen rondwandelingen?

Het voordeel van een lijnwandeling is dat je veel verschillende landschappen doorkruist omdat je hemelsbreed meer kilometers kunt afleggen in vergelijking met een rondwandeling. Daarnaast voelt het heel avontuurlijk als van het ene dorp naar het andere dorp loopt omdat je naar een bestemming loopt en een doel hebt met je tocht.

Waar lopen de wandelingen?

De wandelingen lopen in de noordelijke regio van Eindhoven en doorkruisen een grote diversiteit aan natuurgebieden en landschappen tussen Moergestel bij Tilburg en Sint Anthonis bij Boxmeer. Enkele van deze natuurgebieden zijn de Kampina, de Mortelen, het Vresselse Bos, het Dommeldal, de Boktse Beemden, de Peel en nog vele kleine natuurgebiedjes.

Veel wandelingen lopen door idyllisch beekdallandschap waarin kleine beekjes meanderend hun weg zoeken en waar je vaak alleen te voet kunt komen. Enkele pareltjes zijn de Beerze, de Rosep en de Esperloop. Naast de mooie natuur zijn er ook in geologisch en cultuurhistorisch opzicht interessante locaties in het wandelgebied die je tijdens een wandeling kunt ontdekken. Op het eindpunt van de tocht is altijd een horecagelegenheid te vinden. Soms ook onderweg. Zo wordt wandelen in de regio Eindhoven een ware ontdekkingstocht.

Hoe duur is een wandeldoosje?

1 wandeldoosje kost €15,35.

Waar kan ik een wandeldoosje kopen?

De wandeldoosjes Enkeltje te Voet zijn te koop bij:

Enkeltje te Voet is een uitgave van uitgeverij Boekjes van eigen Deeg.
Heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met de uitgeverij: info@boekjesvaneigendeeg.nl

Plan je reis

Plan je eerste wandeling direct met onze reisplanner:

Kaartjes

Dalurendagkaart Brabant

Gemakkelijk en voordelig met de bus in de daluren

Noord-Brabant
Eén dag geldig, op werkdagen na 9.00u
Onbeperkt reizen in alle Hermes en Arriva bussen
Vanaf € 7,55
Meer info Te koop bij de buschauffeur

Ritkaart Brabant

Regio Zuidoost-Brabant
Een enkele reis
Geldig op alle Hermes bussen
Vanaf € 4,80
Meer info Te koop bij de buschauffeur

Ook interessant

DAF Museum

Het DAF Museum is een museum in Eindhoven dat zich richt op de geschiedenis van Van Doorne's Automobiel Fabriek, kortweg DAF.

Philips Museum

Ervaar de geschiedenis van het Philips Museum!

Reisinspiratie

Bekijk alle leuke evenementen en bezienswaardigheden in Zuidoost-Brabant!